Skrivet den 11 augusti 2009 kl 12:17 av Nyheter6 kommentarer727

MacBook Pro 15″ nu med matt skärm

MacBook Pro

Apple meddelade idag att det nu går att köpa MacBook Pro 15″ med matt skärm. Det var i samband med att de nya modellerna släptes, de så kallade unibody, som man tog bort möjligheten att välja något annat än den högglänsande vackra skapelsen som var standard. Detta gällde emellertid inte 17-tumsmodellerna som hade ett tillval.

MacBook Pro 15″ och 17″ utan glossy-skärm karakteriseras utöver avsaknaden av spegel att den saknar den svarta ramen runt skärmen.

Att beställa modifikationen kostar 540 kronor inklusive moms.

Bilden föreställer en MacBook Pro 17″.

6 kommmentarer på MacBook Pro 15″ nu med matt skärm

 1. Anton Silver skriver:

  Äntligen…blir det tyst på allt tjat. Så måste Apple tänkt, finns det någon som hellre köper en matt 15″? Om den ser lika dan ut som den matta 17″ så måste jag säga att jag hellre flyttar mig bort från ett fönster än förlorar den fina svärtan som glossy-skärmarna ger. Undra om de matta också är gjorda i glas? Extra trist att man inte får den svarta ramen heller…

 2. Andreas skriver:

  Riktigt gräsliga tyvärr, skulle själv aldrig mer köpa en dator med matt skärm ;)

 3. soft skriver:

  Har en ”glansig” MacBook Pro 13″ och aldrig någonsin märkt något problem med att man kan se lite reflexer i den. Bilden är bara finare och datorn ser lyxigare ut.

  Den svarta kanten känns som ett måste också när det är nya designen. Svarta kanten går fint ihop med tangentbordet men även de svarta menyerna i Dock’an på Snow Leopard.

 4. Mattias Edeslätt skriver:

  Tycker helt klart att det är ett lyft och bra att de ger användarna själva möjlighet att välja vad de anser passa bäst.

  Men sen så tycker jag också att generationen innan unibody är den som är snyggast designmässigt.

  Peter, fotat på Kullander?

  Får tacka för en trevlig pratstund på lunchen och be om ursäkt för att jag väckte dig ifrån dina drömmar slumrades framför din iMac ;-)
  Jag själv fick ingen mat alls idag då jag fick lägga hela min lunch för att ta mig till Kullander för att handla. Men det är ju inte var dag man får prata mac med en radio och mediaprofil…

 5. Joel Christoffersson skriver:

  Äntligen. Synd bara att man sitter fast med den ”gamla” 13″ uni..

 6. Dan skriver:

  Jag har bara testat glansiga skärmar ett par gånger, men då har jag stört mig ganska mycket på reflexerna… Väldigt trist att det inte är svart ram runt den matta skärmen, men jag ser hellre vad jag jobbar med än att datorn är snygg…