Skrivet den 6 januari 2009 kl 21:20 av NyheterKommentarer inaktiverade för Macworld 2009: iWork ’09 lanserat – nu på svenska!527

Macworld 2009: iWork ’09 lanserat – nu på svenska!

iWork 09

Även iWork ’09 presenterades under kvällens Keynote och det betydde att alla tre program som ingår i sviten fick nya funktioner. En av de absolut största nyheterna för oss är att iWork nu är översatt till svenska.

895 kronor för enanvändare-licens och 1145 kronor för familjelicens.

Pages ’09

Ännu fler teman att välja mellan, av totalt 180 är 40 nya för versionen. Det betyder att risken att någons CV ser exakt likadant ut som ditt är ännu mindre. Nu går det att skriva i fullskärmsläge för att slippa bli störd av hoppande ikoner och mejl som kommer in och liknande. Tyvärr går det inte att stänga av resten av kontoret. Andra funktioner är möjligheten till att göra mindmaps, ökad kompatibilitet med andra program inklusive möjligheten att öppna och spara Microsoft Word-filer direkt i Pages.

Numbers ’09

Fler av allting, tabeller, formulär, kolumner, teman, kalkylaktioner, men även här är möjligheten att spara och öppna Microsoft Excel-filer direkt inifrån Numbers en välkommen nyhet. Nu skall det även vara mycket lättare att göra egna formler.

Keynote ’09

Nya teman (var har vi hört det förut?), nya animationer, diagram, flödensscheman, övergångar, möjligheten att öppna och spara Microsoft Powerpoint-filer direkt i från Keynote.

En riktigt trevlig nyhet är Keynote Remote som låter oss styra våra presentationer via iPhone eller iPod touch. Säljs som separat program på App Store för 7 kronor.

Du hittar informationssidorna för iWork ’09 via apple.se eller varför inte ladda hem hela sviten och provar gratis i 30 dagar?

Comments are closed.