Skrivet den 6 januari 2009 kl 19:42 av Nyheter1 kommentar372

Macworld 2009: MacBook med 17″ skärm lanserad

MacBook Pro 17

Så var det då dags för Apples största bärbara dator att få sitt nya skal. Till skillnad mot sina småsyskon med 13- och 15-tumsskärmar så går det att välja huruvida vi vill ha matt eller blank skärm.

I övrigt så är designen likadan med samma portar men insidan medger upp till åtta gigabyte ramminne jämfört med fyra på de andra. Även snabbare processorer och längre batteritid, åtta timmar, det är imponerande. För de som är väldigt rädda om sin information (och har mycket pengar får  vi förmoda) går det att byta ut hårddisken mot det som kallas SSD och saknar därmed några rörliga delar. På tal om rörliga delar, det går inte att ta bort batteriet själv längre, i gengäld får vi som sagt den långa batteritiden men också tre gånger så många laddningscykler som vanligt vilket är cirka 1000 stycken.

Den är 2.5 cm tjock och väger precis 3 kilo.

Även med denna datorn satsar Apple sitt marknadsföringskrut på miljöaspekterna av avsaknade kemikalier och nu även längre battertid = mindre slängda batteri.

Pris 25 495 kronor och då är det en processor på 2.66GHz, 4GB ram och 320GB hårddisk

En kommentar på Macworld 2009: MacBook med 17″ skärm lanserad

  1. […] sin sista keynote på Macworld Expo – föredragshållaren var Phil Schiller och utöver nya MacBook Pro 17 unibody så lanserades även iLife och iWork 09. På den tiden hette sajten iLove.nu och var den digitala […]