Övrigt

Många nyheter i nya betaversioner av iOS, OS X, tvOS och watchOS

Apple släppte ikväll nya betaversioner av sina operativsystem. Det rör sig om iOS 9.3 beta 1, OS X 10.11.4 beta 1, tvOS 9.2 beta 1 samt watchOS 2.2 beta 1. Alla dessa betaversioner kommer med diverse buggfixar och nyheter men några funktioner är värda att nämna lite extra.

night_shift

I iOS 9.3 introducerar Apple något de kallar för Night Shift vilket gör att din iPhone och iPad reducerar mängden blått ljus på kvällen så att din dygnsrytm inte ska bli störd. Det riskerar den annars att bli då skärmen vanligtvis försöker efterlikna dagsljus.

tv_folders

I tvOS 9.2 för fjärde generationens Apple TV kommer det gå att använda Bluetooth-tangentbord samt att det går att organisera dina appar i mappar så det inte blir så rörigt på hemskärmen. Utvecklare kommer kunna använda kartor i sina appar. Gränssnittet när du byter mellan appar är bytt samt att appen Podcaster nu blir tillgänglig. Med mera.

tv_switch

Nytt i iOS 9.3 är också att Anteckningar nu kan ha lösenordsskydd, appen Hälsa har nytt utseende för bättre översikt samt att det tillkommit en del nyheter för utbildning med mera. Bland annat kommer flera studenter nu kunna dela på en och samma iPad. Med watchOS 2.2 tillsammans med iOS 9.3 kommer du dessutom kunna ha flera klockor kopplade till samma iPhone.

[via: http://www.macrumors.com “MacRumors”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!