Skrivet den 15 november 2018 kl 09:01 av Apple, NyheterKommentarer inaktiverade för Mark Zuckerberg ger order om att alla Facebookchefer ska använda Android-telefoner441

Mark Zuckerberg ger order om att alla Facebookchefer ska använda Android-telefoner
Fortfarande dålig stämning mellan Tim och Mark

Facebooks VD och grundare Mark Zuckerberg har nu bestämt att cheferna under honom ska börja använda Android-telefoner. Anledningen ska vara att det är ett operativsystem som har fler användare runt om i världen än något annat operativsystem.

Enligt The New York Times så kom beslutet ganska direkt efter att Apples VD Tim Cook kritiserade Facebook i samband med Cambridge Analytics skandalen.

Det var när Tim Cook fick frågan om vad han skulle göra om han var i Mark Zuckerbergs skor som Cook sa ”I wouldn’t be in this situation.” som dispyten seglade upp. Zuckerberg svarade i en intervju med Recode att han tyckte att Cooks kommentar var extremt lättvindig och att han tyckte det var viktigt att vi inte alla får Stockholmssyndrom och låter företagen som jobbar hårt med att få sina kunder att betala mer att tro att dom bryr sig om sina kunder.

Tim Cook kontrade sedan med att säga att Apple kunde tjäna massvis med pengar om man gjorde sina kunder till produkten men den vägen vill bolaget inte gå. Istället jobbar Apple med att kundernas integritet ska vara så hög som det bara går.

—Uppdatering—

TheVerge har kollat hur det med chefernas övergång till Androidtelefoner genom att titta på vilka telefoner de använder på Twitter. Tydligen så använder några av det större så som David Marcus och Andrew Bosworth fortfarande iPhones.

Via CNET

Via TheVerge

Comments are closed.