by • 16 mars, 2009 08:00 • NyheterInga kommentarer279

Massiv spelexplosion för iPhone

 

assassins-creed

iPhonespelsajten Toucharcade publicerade i fredags en mycket intressant sammanfattning över en mängd heta utannonseringar av spel till iPhone och iPod touch. Ett flertal stora titlar från stora bolag är på väg. Först ut är att SEGA snart kommer att leverera ännu ett spel till plattformen. Det blir inte fler rullande apor för tillfället utan istället är det spelikonen Sonic som nu kommer att springa omkring i din iPhone. 

Det blir ännu mer japanska finlir än så. Capcom hoppar nämligen snart på tåget med Resident Evil: Degeneration. Samma titel har en film som släpptes nyligen, spelet kommer alltså att utgå från dess handling (händelserna sker efter Resident Evil 4).  

Men det tar inte slut här. Den japanska speltidningsgiganten Famitsu lanserade nyligen en specialversion av tidningen som är helt inriktad på iPhone. I denna tidning avslöjades det att Ubisofts Assassins Creed också kommer att komma till iPhone (utvecklas av Gameloft)! Här kan vi snacka om spelexplosion, och det blir svårare för var dag som går att inte se iPhone och iPod touch som stora spelplattformar att räkna med.