Skrivet den 15 februari 2011 kl 18:59 av Nyheter7 kommentarer869

Mecenat satsar på digitala kort

CSN

Om du är student och har Mecenat eller CSN-kortet kom idag en trevlig nyhet för iPhone-användare.

Det har nämligen kommit en applikation från Mecenat som låter dig logga in med dina kontouppgifter och sedan kunna visa ditt studentrabatts-kort när du är ute och kanske inte har kortet med dig.

Personligen tycker jag detta är en riktigt vettig ide om man inte har sitt kort med sig. Själv har jag aldrig med mig mitt CSN-kort då jag försöker slippa så mycket kort med mig som möjligt och detta löser problemet. Hoppas att fler företag hakar på iden!

Läs mer om Mecenat och CSN-Kortet till iPhone

7 kommmentarer på Mecenat satsar på digitala kort

 1. Joakim Östberg skriver:

  Frågan är om biljettkontrollanterna på bussarna tror på en när man visar upp denna applikation.

 2. Mary skriver:

  Jag _har_ faktiskt alltid med mitt Mecenat-kort (som för övrigt får plats i min minimalt tunna visitkortshållare), men kommer lämna det hemma nu. Jag hoppas bara att alla som arbetar på företag som erbjuder rabatter blir informerade om att korten även distribueras i digital form så vi slipper bli nekade rabatter (som Foursquare/Pressbyrån/7eleven-rabatter där vissa expediter inte vill ge ut dem).

 3. dw skriver:

  Även om informationen kommer ut så blir det ju svårt att lita på att det är ett äkta bevis.

 4. Calle Andersson skriver:

  Yes, skönt att slippa kortet! dw: Jag ladde precis hem appen och jag upptäckte att de har tänkt på precis allt! Klickar du på Verified by Mecenat symbolen sveper det ett ”ljus” över kortet vilket då (jag antar) visar att det är en äkta app och alltså ingen kopiering av kortet. Riktigt smart tänkt!

 5. Marcus Jaensson skriver:

  Ett steg i rätt riktning i väntan på NFC! Alla dessa bonuskort alla olika butiker har hade ju varit toppen att slippa dra på i plånkan.

 6. Tomas Hansson skriver:

  Vi har informerat våra partnerföretag innan vi lanserade Mecenat-appen men vi har många studentrabatter och en hel del stora företag bland våra partners och därmed många som ska nås av informationen.

  Se för säkerhets skull till att ni har ert CSN-kort eller Mecenatkort i bakfickan under en övergångsperiod så att ni inte missar några rabatter.

  Tomas
  Mecenat

 7. Pierre Orsander skriver:

  Om någon skulle neka det kan man ju alltid be dem ringa till Mecenat och få det bekräftat själva, vilket de nog har svårt att neka då.