Övrigt

Mercedes slutar tillverka plug-in-hybrider – ny generation på väg

Mercedes-Benz lägger ner tillverkningen av nuvarande generation GLE, S-klass, C-klass och E-klass-hybridvarianter till förmån för deras nya varumärke EQ, och tredje generationens hybridlina.

Den nya generationen EQ-fordon kommer enbart med Mercedes nya 9-växlade automatlåda, då den elektriska motorn är en del av växellådan. Elmotorn är en uppgradering från generation 2 och producerar nu 121 hk och 440 Nm, till skillnad från föregående generation med “enbart” 113 hk. Med 3e generationen ska man kunna köra 15 km längre än föregående generation, dvs drygt 50km, på en laddning.

Självklart kommer lyxkryssaren S-klass vara den första med den nya drivlinan. I kombination med en 6-cylindrig bensinmotor kommer den nya S-klass-hybriden, S560e, förmodligen lanseras redan i höst. Då ersätter den nuvarande S500e. Det ryktas även att GLE kommer som GLE560e, dvs. med samma drivlina som S-klass, detta är dock ej bekräftat.

Innan årets slut kommer även E-klass att erbjudas med två plugin-hybrid-alternativ, en diesel-variant och en bensin-variant, båda fyrcylindriga. Att satsa på diesel-hybrid är anmärkningsvärt, då de flesta biltillverkare slopat dieselhybriden till förmån för bensinhybriden.

C-klass utelämnas inte från den nya elektrifieringen utan kommer också med samma dieselmotor som E-klass hybrid någon gång i början av 2019. I samband med C-klass lansering kommer även en plugin-hybrid av A-klass att presenteras, framförallt att konkurrera med Audi A3 e-tron. Eftersom A-klass inte använder samma typ av växellåda och drivlina som resterande Mercedes-modeller är det osäkert vilken typ av hybridmotor A-klass kommer att erbjudas med.

Källa: autocar

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!