Övrigt

Microsoft använder världskänd röst i reklamfilm för Surface RT

[youtube id=wE7AQY5Xk9w]

Microsoft fortsätter använda Siri i sina reklamfilmer för Surface RT och hånar denna gång iPad för att den saknar USB, inte har något utfällbart stöd och inte något riktigt tangentbord.

Något missvisande kan man ju dock tycka det är att tangentbordet inte är inbyggt utan ett extra tillbehör som Microsoft tar betalt för och iPad faktiskt också har USB (Camera Connection Kit) , tangentbord (Logitech m.m.) och stöd (Smart Cover m.m.) som extra tillbehör. Men jag antar reklamfilmen inte hade blivit lika bra då.

Personligen gillar jag inte att det utfällbara stödet tillsammans med tangentbordet på Surface RT endast fungerar på plana ytor och inte i knät när man sitter i soffan som exempelvis de externa tangentborden för iPad från Logitech gör. Dock kan just sådana tangentbord vara de bästa men det beror helt på vilket sätt du använder din platta.

Samtidigt förstår jag tanken från Microsoft att man ska sitta vid ett skrivbord och göra något riktigt arbete på den, men om det här är en lyckat taktik vet jag inte då Microsoft tvingats sänka priset på Surface RT.

Bland länkarna nedan hittar du bland annat länkar till tidigare reklamfilmer från Microsoft och våra recensioner av externa tangentbord för iPad och iPad mini.

Läs också:
Microsoft använder Siri mot Apple i ny reklam
Microsoft fortsätter håna iPad men tvingas dumpa priserna på Surface
Ny anti-iPadreklam från Microsoft
Microsoft omorganiserar sig för att bli mer som Apple
Vi recenserar Logitech Ultrathin Keyboard Cover för iPad mini
Vi recenserar Logitech Ultrathin Keyboard Cover för iPad
Det bästa tangentbordsstället till iPad

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!