by • 2 december, 2014 09:17 • Nyheter1 kommentar2157

Microsoft köper upp e-post-appen Acompli

Microsoft och Acompli tillkännagav idag att den amerikanska IT-jätten köper upp tjänsten för runt 200 miljoner dollar. Från Microsofts sida är detta en handling som befäster den nye VD:ns ståndpunkt: att Microsoft ska finnas på alla stora plattformar och inte bara sin egen. De betonar att det är just inom området produktivitet som användare ska förknippa med Microsoft, oavsett plattform.

”This acquisition is part of our company-wide effort to help people accomplish more with their mobile devices. This year we brought Office to the iPad and the iPhone, and we recently announced that we’re bringing Office to Android devices. These are significant steps in our work to deliver the best productivity experiences across mobile platforms, and we’re continuing to push forward.”

acompli

E-post-appen Acompli har sedan en tid funnits för Android och iOS och är kort och gott en kombinerad e-post-app och kalender, men en hel del effektiva funktioner som svep-gester, automatisk sortering och prioritering av e-post och snabbåtkomst till filer och bilagor. Appen gör det som ett flertal andra e-post-appar länge gjort: hämtar hem all e-post till egna servrar för att kringgå begränsningarna som finns i IMAP-protkollet som de flesta tjänster använder.

Det gör att du exempelvis kan ”skjuta upp” e-postmeddelanden till en senare tid, vilket gör att de för stunden försvinner från din inkorg, men låter dig också göra betydligt snabbare sökningar.

Du kan ansluta de flesta av de stora e-post-tjänsterna till Acompli, så som Outlook, Gmail och iCloud. Det går också att ansluta valfritt Exchange-konto, men dessvärre inga rena IMAP-tjänster.

I och med uppköpet har Microsoft helt plöstligt en officiell Outlook- och Exchange-klient för de två största mobila operativsystemen, något som företaget saknat hittills. Till Re/code säger representanter från företaget att uppköpet kommer att innebär att Outlook-teamets egna ambitioner för mobil e-post kommer att kombineras Acompli. Vad resultatet kan tänkas lär vi bli varse i sinom tid.

En riktigt kompetent e-post- och kalender-app

Jag har själv testat appen ett tag och är överlag positivt överraskad. Att framförallt ha e-post och kalender i en och samma app har visat sig vara mer behändigt än jag kunnat ana. Appen i sig är väldesignad, snabb och stabil – framförallt saknar jag inga avgörande funktioner, vilket jag gjort med många andra tredjepartsappar.

Att appen dessutom har snabbåtkomst till alla bilagor som skickats eller tagits emot, kan integreras med DropBox, OneDrive och Google Drive ökar givetvis smidighetsfaktorn.

Acompli finns att ladda ned gratis på både App Store och Google Play. Helt klart värt en provrunda, speciellt om du är en e-post-junkie.

[source:http://recode.net/2014/12/01/microsoft-buys-mobile-email-startup-acompli-for-more-than-200-million/ ”Recode”, https://www.acompli.com/fwd-microsoft-acquires-acompli/ ”Acompli”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”Microsoft” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]