by • 6 november, 2014 21:31 • Nyheter1 kommentar1209

Microsoft Office för iOS och Android blir gratis – nya appar för Android och iPhone

Läs också: Microsofts nya gratisversion av Office har en rad begränsningar

I en något överraskande manöver släpper Microsoft Office-paketet gratis för iOS och Android. Du behöver inte längre prenumerera på Office 365 för att kunna skapa och redigera dokument från Word, Excel och PowerPoint. Apparna har tidigare funnits för iPad men idag kom de även för iPhone och iPod Touch. Även en förhandsversion av Office för Android-tablets har tillgängliggjorts.

Detta gäller dock endast för privatpersoner då företag fortfarande behöver prenumerera på Office 365.

Denna nyhet kommer alltså bara dagar efter att Microsoft presenterat ett samarbete med Dropbox och de uppdaterade apparna kan mycket riktigt öppna och spara filer direkt i Dropbox. Vill du inte behöver du inte längre använda dig av OneCloud som är Microsofts tjänst för molnlagring. En fördel med OneDrive, om du prenumererar på Office 365, är att du då kommer får obegränsad lagring i molnet.

Microsoft tjänar mycket av sina pengar på just Office och det kanske ser desperat ut att de nu ger bort det gratis men verkligheten har sprungit ikapp företaget i och med att både Google Docs och Pages, Numbers och Keynote från Apple är gratis så att fortsätta ta betalt av privatpersoner var helt enkelt inte möjligt.

Om Microsoft vill att Office ska fortsätta vara bransch-standarden var nog detta ett smart drag, om än kanske för sent, men företagen som idag är mer eller mindre beroende av Office kommer fortfarande att skicka pengar till Redmond. Åtminstone ett tag till.

Office för iOS hittar du i App Store:
Word
Excel
PowerPoint

Office för Android finns på Google Play Store.

[via: http://www.theverge.com/2014/11/6/7163789/microsoft-office-free-for-ipad-iphone-android ”The Verge”]