Skrivet den 9 oktober 2018 kl 10:05 av NyheterKommentarer inaktiverade för Microsoft visar upp Project xCloud454

Microsoft visar upp Project xCloud
Det här kommer bli riktigt nice!

Äntligen har Microsoft lyft på skynket och visat upp sin kommande tjänst Project xCloud som möjliggör att man kan streama sina spel till mobiler och surfplattor.

Det går redan idag att streama spel från både Playstation och Xbox till en laptop och undertecknad har provat att göra det med båda konsolerna och det funkar i ärlighetens namn sådär.

Men är det någon som kan lyckas med detta så är det nog Microsoft och i sitt blogginlägg pratar dom en hel del om sin gigantiska molnplattform Azure som förhoppningsvis kommer att göra att Project xCloud kommer fungera riktigt bra.

Tanken är som sagt att du kan starta ett spel på din PC eller Xbox One och sedan skicka informationen till din telefon och spela på den istället. Microsoft meddelar inte vilka prestandakrav som kommer krävas men en hyfsad uppkoppling och en någorlunda modern telefon eller surfplatta lär behövas.

Under nästa år kommer utvalda användare, förmodligen dom som är med i betaprogrammet, få testa tjänsten och än så länge är alla tester internt.

Källa: Microsoft

 

Comments are closed.