Övrigt

MPH Technologies stämmer Apple

Rörande åtta patent

Det finska bolaget MPH Technologies stämmer nu Apple då man anser att bolaget har inkräktat på åtta av deras patent när det kommer till tekniker som används i iMessage, FaceTime och Apples VPN-tjänst.

I stämningsansökan som MPH Technologies har lämnat in framgår det att bolaget har informerat Apple om patentintrång två gånger och första kontakten skedde 2016. Apple såg över dom påstådda patentintrången och tre månader efter första kontakten skickade Apple ett brev till MPH Technologies där dom svarade att dom inte tyckte att det var nödvändigt att betala en licensavgift till företaget.

Kontakten fortsatte dock mellan bolagen och dom höll flertalet telefonkonferenser i maj 2017 om ett potentiellt licensavtal men det hela slutade med att det rann ut i sanden. Det sista bolaget hörde var att Apple förberedde en analys av MPHs patent där dom skulle påvisa att det inte handlade om patentintrång men någon sådan analys levererade bolaget aldrig.

Nu vill företaget ha ekonomisk kompensation för patentintrången och kräver att Apple upphör med all användning av dessa tjänster fram tills att dom börjar betala en licensavgift för dom åtta patenten dom anses ha gjort intrång på.

Via Apple Insider

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!