Övrigt

Multitasking på rätt håll i iOS 7

multitasking i iOS 7

En funktion som inte fått så mycket plats bland alla nyheter som det pratas om i iOS 7 är möjligheten till landskapsläge i iOS på iPhonen när multitasking används.

I iOS 6 och tidigare iOS-versioner sedan multitasking infördes i iOS har som de föesta vet ett dubbelklick på hemknappen dragit upp en smal rad med appikoner längst ned på skärmen. Problemet med detta har varit att det blir en ganska tråkig upplevelse när multitaskraden tas fram i en app som används i landskapsläge. App-ikonen blir på fel håll och texten likaså. I iOS 7 är multitaskingen omgjord och låter dig se innehållet i appen i realtid i ett fönster över app-ikonen. Med en svepande rörelse uppåt kan en app avslutas och i iOS 7 beta 1, 2 och 3 finns även möjligheten att få multitasking vyn i landskapsläge. Denna vy aktiveras dock enbart om appen som är aktiv är i landskapsläge.

Detta har aldrig varit ett problem på iOS för iPad där hela hemskärmen roterar efter hur enheten hålls. Så är inte fallet med iPhone men i och med iOS 7 har Apple gett sig på att lösa ett litet men ack så irriterande problem. Det finns dock fortfarande en hel del finlir kvar för dem att jobba på.

Det ska tilläggas att Control Center också fungerar i landskapsläge.Control Center landskapsläge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!