Övrigt

Nästa generations Intel-processorer ‘Ivy Bridge’ speciellt byggt för Retina-skärmar

Screen Shot 2012-04-13 at 01.37.44

Det var ganska länge sedan Apple uppdaterade iMac- och Macbook-modellerna, och en rimlig anledning skulle kunna vara att de väntar på nästa generations processorer från Intel, även känt under kodnamnet Ivy Bridge. Tidigare har det ryktats om att en uppdatering av Macar kommer komma kort efter att Ivy Bridge-processorerna lanserats, med nya iMacs och Macbooks som följd. Dagens påstående från Intels vice VD, Kirk Skaugen, under Intel Developer Forum in Peking gör att ovanstående scenario är än mer troligt, samt att det också kan röra sig om nya Macar med Retina-skärmar.

Skaugen säger Retina-skärmar bör ta steget från Apples iOS-enheter till datorer, och att Ivy Bridge är speciellt utvecklat för att datortillverkare utan problem ska kunna bygga in datorskärmar med Retina-upplösning. Utan någon direkt hjälp från “diskreta grafikkort” (dedikerade grafikkort) ska en Ivy Bridge-processor kunna driva skärmar med upplösningen 2560 x 1600, vilket alltså skulle kunna leda till att Macbook Pro 13” får dubbelt så hög upplösning.

Apple har i de senaste versionerna av OS X lagt till detaljer som pekar mot Macar med Retina-skärmar. Nu senast i nya programmet Messages (Meddelanden) finns det grafiska element märkta med “2x”, dubbelt så hög upplösning, och OS X Lion har ett “HiDPI”-läge där all grafiska element i operativsystemet är dubbelt så stora (upplösningsmässigt).

Ivy Bridge väntas lanseras 23 april enligt CNET, och förhoppningsvis ligger nya modeller av både Macbook Pro och iMac med Retina-skärmar och lurar runt hörnet. Kanske också nya Retina-modeller av Macbook Air.

VIA: 9TO5MACMACRUMORS
KÄLLA: INTEL DEVELOPER FORUM

Läs också:

Fler tecken på Retinaskärmar i kommande Macar
Rykte: Macbook Pro kan få Retina display
Rykteskollen: Nästa iMac kommer med antireflex-skärm och blir tunnare
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!