Skrivet den 11 februari 2019 kl 14:43 av Apple, NyheterKommentarer inaktiverade för Nästa iPhone ryktas behålla lightning och den trötta 5W-laddaren411

Nästa iPhone ryktas behålla lightning och den trötta 5W-laddaren
Nu håller vi tummarna för att detta rykte är falskt.

Ryktena går fram och tillbaka hela tiden när det gäller nästa års iPhone-modeller och vilken typ av laddkontakt telefonerna kommer att utrustas med. Den japanska sidan Macotakara skriver nu att lightning är här för att stanna – och likaså 5W-laddaren som följer med i kartongen.

Vad är då anledningen till detta? Enligt Macotakara så ska det bero på att helt enkelt hålla produktionskostnader nere, både när det kommer till att skicka med en större laddare och att behålla lightningkontakten. Apple har förmodligen ett stort lager av sladdar, adaptrar och mycket annat som använder sig av lightning och att styra om produktionen till USB-C ska vara en dyr historia.

Om dessa besparingar kommer att visa sig på slutpriset av iPhone-modellerna återstår att se, men undertecknad är smått besviken om det blir ännu ett år med lightning – speciellt efter att iPad Pro nu har fått USB-C. Detta är dock bara ett rykte, så som alltid bör det hela intas med en skopa salt.

Via 9To5Mac

Comments are closed.