Övrigt

Apple påminner MobileMe-användare om nedgradering

MobileMe

Som vi tidigare skrivit om fick alla gamla MobileMe-användare 20 GB extra lagringsutrymme (totalt 25 GB) när Apple ersatte tjänsten med iCloud. Det extra lagringsutrymmet skulle gälla fram till 30 september 2012, men förlängdes i sista stund till 30 september 2013.

Apple har nu under dagarna skickat ut ett mail till alla som berörs, och förklarar att 30 september nu börjar närma sig. Den här gången kanske de faktiskt menar allvar, och i så fall kan det vara läge för dig som har använt dig av det kostnadsfria extrautrymmet att se över storleken på dina säkerhetskopior av iOS-enheter och dina filer som du lagrat i molnet.

Skulle lagringsutrymmet överstiga de 5GB som alla iCloud-användare får gratis kommer säkerhetskopieringen i iCloud, Dokument i molnet och iCloud Mail tillfälligt att sluta fungera.

De flesta gamla MobileMe-användare kan nog räknas till den skaran som besitter kunskap kring hur inställningarna för säkerhetskopiering i iCloud fungerar, då de aktivt valde MobileMe genom betalning. Det kan anses som tur då en hel del nya iCloud-användare inte får säkerhetskopieringen att “bara fungera” och stänger helt enkelt av funktionen.

Vi skrev även om att det i inställningarna stod att den kostandsfria prisplanen på 20 extra GB för MobileMe-användare såg ut att gälla fram till år 2050. Detta var dock en bugg, precis som de flesta anade, och på Apple-support är de medvetna om misstaget och ber om ursäkt.

MobileMe gratis

Personligen anser jag att det enklaste vore om alla helt enkelt fick samma mängd backup-utrymme i iCloud som varje enhet har lagringsutrymme.

Vill du fortsätta ha mer lagring är finns följande prisplaner att välja mellan:

  • 10 GB (15 Gb totalt) – 150kr per år
  • 20 GB (25 GB totalt) – 300kr per år
  • 50 GB (55 GB totalt) – 750kr per år
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!