Skrivet den 9 januari 2019 kl 11:55 av Apple, NyheterKommentarer inaktiverade för Nedskärningar i produktionen av iPhone XR och iPhone XS177

Nedskärningar i produktionen av iPhone XR och iPhone XS
Rapporter om minskning med 10%

Enligt en rapport som Nikkei tagit del av har Apple begärt att produktionen ska minska med 10% och detta ska ha gjorts i slutet av förra månaden. Detta innebär att tillverkningen av iPhone XR och iPhone XS samt iPhone XS Max kommer minska.

Det är andra gången som Apple minskar produktionen av iPhone och enligt Nikkei togs beslutet i samband med att de gick ut och sänkte den tidigare prognosen som var högre.

En anonym källa säger till Nikkei att ändringen är olika för varje leverantör och beror på vilken mängd av de olika modellerna som de tillhandahåller.

En andra källa rapporterar om att antalet producerade iPhones kommer minska till mellan 40 och 43 miljoner enheter, från tidigare 47-48 miljoner enheter under första kvartalet 2018.

I en intervju säger Apples VD Tim Cook att allt prat om rapporterna om att iPhone XR är en flopp eller att den skulle sälja dåligt är ”bologna”, och att iPhone XR har varit den bäst säljande iPhone-enheten ända från första säljdagen.

Comments are closed.