Skrivet den 22 augusti 2016 kl 13:44 av NyheterKommentarer inaktiverade för Nej luddhållare är extra tillbehör7818

Nej luddhållare är extra tillbehör

Om några veckor kommer iPhone 7, eller vad det kommer heta, att presenteras och då får vi också svaret om den kommer med luddhållare eller om den plockats bort.

Förr rökte folk i sina bilar men tiderna förändrades och nu för tiden är det en försummande liten del av de som färdas i en bil som är i behov av en askkopp. I många år mellan förr och nu fungerade också askkopparnas mest som myntsamlare för småpengar till parkeringsautomaten.

Idag behövs varken en plats att förvara aska eller småpengar i bilen så askkoppen har blivit ett extra tillbehör. Likt hålet på din iPhone som en gång i tiden användes för att ansluta hörlurar men som idag mest har som funktion att samla fickludd. Det kommer, tror jag, framöver att bli ett extra tillbehör som väldigt få kommer behöva.

Jag tror också att för första gången kommer iPhone inte att levereras med några hörlurar alls i boxen. I stället kommer du som kund att få välja mellan tre olika tillbehöver till din mobil. En adapter från Lightning till tradiotionellt hörlursuttag. Ett par vanliga EarPods med Lightning-kontakt, eller ett par trådlösa EarPods som också kommer med en sladd för anslutning, laddning och parning.

För trådlösa hörlurar behöver laddas då och då men vill du kunna lyssna medan du laddar dem behövs just en Lightningsladd av förlängningsvariant. Jag tror nämligen att dessa nya trådlösa EarPods kommer ha en Lightning-hane som laddansluning så de likt Apple Pencil kan laddas av din iPhone, eller iPad för den delen när du inte använder dem.

Någon som är irriterande vad gäller trådlösa enheter med Bluetooth är parningen men detta har Apple redan löst i Apple Pencil, Magic Keyboard, Magic Trackpad 2 och Magic Mouse 2. Dessa parkopplas alla automatiskt via Lightning-kontakten. Så vill du använda dina trådlösa EarPods med din iPad i stället för din iPhone är det bara att ansluta dem till Lightning-kontakten på din iPad under en sekund så är parningen avklarad.

Framtiden är trådlös. Men jag kan ju ha fel.

Comments are closed.