Skrivet den 22 februari 2019 kl 10:02 av Android, Google, Nyheter, SmartaHem2 kommentarer875

Nest-produkt hade inbyggd mikrofon utan kundernas vetskap
Inte helt okej

Att kunna röststyra alla sina smarta produkter är rätt trevligt och för att det ska gå så krävs det en mikrofon i produkten. Det Googleägda bolaget Nest har adderat stöd för Google Assistant i Nest Guard – men inga kunder visste att produkten ens var utrustad med en mikrofon.

Tittar man på de tekniska detaljerna över produkten så framgår det inte någonstans i varken manualen eller på kartongen att Nest Guard har en inbyggd mikrofon – och kunderna är inte nöjda. På Twitter blir Nest överösta med kommentarer om varför de inte nämner att produkten har en mikrofon.

Nest försvarar sig med att när produkten tillverkades så hade bolaget i åtanke att addera stöd för Google Assistant längre fram och att mikrofonen fram tills nu aldrig har varit aktiverad. Men bolaget har även kommenterat saken igen och säger att de har gjort fel och att det borde ha framgått i specifikationerna att Nest Guard har en mikrofon.

Via BGR

2 kommmentarer på Nest-produkt hade inbyggd mikrofon utan kundernas vetskap

  1. GladaAnkan skriver:

    Lugn! Ljudfilerna lagras säkert hos Medhelp.

  2. fatcat1 skriver:

    Hade de skrivit att den har mikrofon hade folk istället klagat på att de blivit lovade en mikrofon men att den inte går att aktivera.