Övrigt

Netflix är nu större än Disney

Variety rapporterar att Netflix har gått om Walt Disney Pictures och är nu det största underhållningsföretaget i världen.

Många har varit skeptiska till Netflix affärsmodell där man kastar in pengar i eget innehåll men det verkar ha varit helt rätt strategi. Netflix aktie har hittills i år gått upp med 82% och bolaget har nu ett börsvärde på 153 miljarder dollar, och petar därmed ned Disney som ligger på 152 miljarder dollar.

Netflix har idag en omsättning på 3,7 miljarder dollar, en ökning med 40% per år och man har nettoinkomster på 290 miljoner dollar, en ökning med 63%. Bolaget räknar med att det kommer ta ett par år till innan man lyckas visa upp ett positivt kassaflöde.

Variety skriver även att Netflix kommer att spendera 8 miljarder dollar på nytt material till tjänsten där 85% av pengarna står för egna produktioner. Företaget kommer att ha runt 1000 egna TV-serier, filmer och extramaterial i slutet av året.

Uppdatering:

Sedan artikeln skrevs så har Disney’s aktie återhämtat sig en aning och dom är nu åter herren på täppan med den högsta värderingen.

Via Variety

Bild Tubefilter

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!