Övrigt

Nokia uppgraderar populär budgettelefon

Budgetmobilen Nokia Lumia 520 har blivit kombi och fått epitetet 525. Telefonen är tämligen okänd här i Sverige men det är den som står för stor del av Nokias Windows Phone-försäljning och mycket populär i delar av Asien och Afrika.

Lumia 525 har mer minne och snabbare processor – 1 GB respektive 1 GHz Dual Core Snapdragon från Qualcomm. Skärmen är fyra tum med 800 x 400-upplösning och kameran fem megapixlar precis som föregångaren.

Priset blir ungefär 200 amerikanska dollar och lär ej släppas i vare sig USA eller norra Europa vilket är lite märkligt med tanke på att det verkar vara en kompetent telefon för det priset.

Mer om Windows Phone

Nokia har höjt sin marknadsandel inom Windows Phone-segmentet till 90 procent. Varav ovanstående nämnda Lumia 520 har cirka 35 procent.

adduplex

Det är annonsföretaget Aduplex som står bakom siffrorna och även om det så klart är kul för Nokia lär det även bero på att Samsung och HTC knappat lägger ner så mycket kärlek på sina Windows Phone-modeller.

[source:http://thenextweb.com/microsoft/2013/11/27/nokia-now-controls-90-windows-phone-8-market-low-end-lumia-520-accounting-35-share/ “The Next Web”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!