Skrivet den 4 juli 2018 kl 16:04 av Nyheter7 kommentarer256

Nu får stockholmarna tycka till om Apples butik

Turerna kring Apples butik i Stockholm har varit många. Politikerna har kritiserat Apples tidigare planer på bygget, men nu har det tagit ett steg närmare verklighet. Från idag så inleds samrådet som gör det möjligt för stockholmarna att tycka till om bygget som Apple vill genomföra i Kungsträdgården.

24 myndigheter och instanser bjuds in för att tycka till om bygget och de nya planerna. Några av instanserna är Trafikverket, länsstyrelsen och Skönhetsrådet. Fram till den 12:e september pågår samrådet, och den 23:e augusti kommer det hållas ett samrådsmöte i Kungsträdgården klockan 16.30 – 18.00.

Apple har alltså släppt nya konceptbilder på hur bygget skulle kunna se ut.

Tanken för hur butiken ska se ut inuti.

 

Sett från Hamngatan

 

Överblick på butiken

 

Butiken ifrån Birgit Nilssons allé.

 

Butiken ifrån Jussi Björlings allé vid Sverigehuset.

 

Via Mitti

Foton:  Apple/Foster&Partners

7 kommmentarer på Nu får stockholmarna tycka till om Apples butik

 1. Esse skriver:

  Samtidigt är den ju fruktansvärt grå och trist nu.. antar att de jobbat hårt för att den inte skall stå ut alls :)

 2. Jack Thoren skriver:

  Ser ju fint ut men det är väldigt tråkigt med bara en butik där faktiskt (oavsett vilken butik). Tycker att de borde kunna klämma in en schysst bar där också, det är ju en väldigt bra mötesplats för folk liksom =)

 3. sonofanarchitect skriver:

  Bara att googla på snow-icicles-of-death och Chicago. Gissar att det blir rätt rejäla hängrännor till det taket som inte visas.
  Undrar också varför de inte visar Caféet de tidigare lovade skulle finnas. Ser ut som en renodlad hårdvarubutik. I så fall kan de väl lika gärna flytta in i NK eller någon omkringliggande byggnad? Känns som en förlust för Kungsan att byta bort en restaurang och uteservering.

 4. Mr Lova Lova skriver:

  Så vackert med en ipad som tak…

 5. Seb skriver:

  Ruskigt ful och tråkig byggnad :/

 6. DanielWaj skriver:

  Denna gång har de undvikit att visa paradbilden från framsidan (Kungsträdgården) som retade upp en del för att det passade så bra in att det såg ut som Kungsträdgården, och då speciellt trappfontänen, ingick i Apples butik.

 7. Esse skriver:

  Får den flärp?