by • 14 november, 2014 10:30 • Nyheter5 kommentarer1076

Nu har över 3 miljarder människor internetuppkoppling

Räknaren på den intressanta sajten Internet Live Stats har i natt passerat nästa stora milstolpe som lyder 3,000,000,000. Räknaren indikerar hur många människor världen över som har tillgång till internet, vilket nu alltså är närmare över 40 procent.

Vänder vi på det är det nästan ännu mer häpnadsväckande att det finns ännu fler som inte har någon internet-access alls.

Till skillnad mot idag var det bara runt 1% som hade tillgång till internet för knappt tjugo år sedan, en andel som stigit i jämn takt år för år. Asien står för närmare hälften av världens alla internetanslutna människor med Kina som det enskilt mest aktiva landet Europa och Amerika har runt en femtedel vardera och Afrika endast 10 procent. Samtidigt är många av de mest växande länder just afrikanska länder.

Screen Shot 2014-11-14 at 00.45.09

Länderna med flest internetansluten befolkning är Bermuda och Qatar där en bit över 95 procent av den egna befolkningen använder internet. På den listan hittar vi Sverige på en tjugonde plats med knappt 90 procent.

Siffrorna på Internet Live Stat kommer från insamlande av data från 250 källor som analyseras av , däribland FN:s befolkningsorgan, amerikanska underrättelsemyndigheten CIA och ITU.

På sajten kan du själv grotta ned dig i interaktiva diagram, tabeller och till och med punkta upp alla dessa tre miljarder användare på en och samma sida. Du kan också se statistik för olika webbtjänster per dag och per år. Exempelvis som att det idag skickats över 8 miljoner e-postmeddelanden, ringts fem miljoner Skype-samtal ringts och att runt 2000 webbsidor hackats.

[source:http://www.internetlivestats.com ”Internet Live Stats”]