Övrigt

Ny reklamfilm för iPad pekar indirekt på Microsofts främsta utmaning

[youtube id=RksyMaJiD8Y]

Samma dag som Microsoft officiellt kliver in på surfplattemarknaden med nya Microsoft Surface släpper Apple en ny reklamfilm som visar iPads mångsidighet (tillfällighet?). “Gör allt, och gör det mer stilfullt” är reklamklippets budskap, och med över 200 000 iPad-anpassade appar på App Store och hårdvara som både är stilfull och kraftfull pekar Apple indirekt på vad Microsoft och andra konkurrenter behöver fokusera på för att få en riktig chans att vinna över iPad-kunder.

Microsoft Surface ser helt klart intressant ut, likaså Metro-gränssnittet, men för att konsumenter ska välja bort iPad till fördel för nya Surface krävs det lite mer än så. I min mening är Microsoft största utmaning att se till att kvalitativa appar anpassade för den mindre skärmen pumpas ut i en rasande takt. För det är i takt med att andra plattformar än iOS får ett apputbud som närmar sig App Store både i antal och kvalitet som fler och fler kommer börja snegla bort från iOS, iPad och Apple.

[youtube id=dpzu3HM2CIo]

Allt oftare får man idag höra att iOS börjar kännas som en tråkig och enformig plattform, och att utvecklingstakten inte är tillräckligt brant. Hemskärmen tas ofta upp som ett argument; att den i iOS i princip ser likadan ut som när iPhone släpptes 2007. Jag kan absolut till en viss del hålla med i kritiken mot iOS, och om intresset för iOS och iPad sjunker tillräckligt fort kan ett gyllene tillfälle uppenbara sig för Apples konkurrenter.

Kanske är det gyllene tillfället redan här, och kanske är det just Microsofts Surface som blir den produkt som får Apples ledning att börja bita på naglarna. Men för att det ska ske är jag övertygad om att de flesta populära apparna som finns på App Store först måste portas över till Windows 8.

Vad tror du? Vad krävs för att du ska byta bort din iPad till t.ex. en Microsoft Surface?

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!