Övrigt

Nya Apple TV och framtiden

AppleTV 2 bak

Beroende på synsätt är nya Apple TV som presenterades i onsdags antingen något väldigt stort eller något ganska så mediokert. Den pessimistiska ser den säkerligen som en gammal Apple TV med mindre funktioner och ett lägre pris som fortfarande inte kan visa DivX-filmer.

Den mer visionära ser det mer som att Apple sakta men säkert tar över hela kedjan av mediekonsumtionen i hemmet. Detta då du kan komma in i ditt eller någon annans vardagsrum – ta fram din iPhone eller iPad och skicka över det du vill visa utan att vara beroende av vare sig tvoperatörer eller -kanaler.

Bilderna har du tagit själv, musiken har du köpt från iTunes Store, filmer och tvserier lika så – i alla fall är det så det är tänkt.

    App Store är nyckeln till framgång

    Personligen tror jag att succéns vara eller icke vara stavas App Store. Antingen att en sådan kommer direkt till Apple TV eller vad som nog är ännu troligare: möjligheten att skicka ljud och bild från tredjepartsappar.

    För det är ju faktiskt så att vi hellre njuter av musiken från Spotify och även om det inte är lika självklart var vi skall få våra filmer och tv-serier i från så är knappast iTunes Store ett alternativ i stora delar av världen.

    Detaljerna

    1. Den säljs bara i de länder där man kan erbjuda hyrfilm.
    2. Apple säger det inte någonstans men systemet är iOS. Tidigare var det en modifierad version av Mac OS X 10.4. (Källa)
    3. Processorn är samma som iPad, iPhone 4 och nya iPod touch: A4.
    4. Den enda bildutgången som finns är HDMI, däremot finns det en separat optisk utgång för ljud om man vill använda det.
    5. Från och med november och iOS 4.2 till alla mobila iOS-enheter kommer dessa kunna skicka bild, ljud och film direkt till nya Apple TV.
    6. För närvarande finns det inget som tyder på att detta även gäller tredjepartsprogram så som SVT Play.
    7. Det finns ingen App Store.
    8. Nya Apple TV släpps någon gång denna månaden i länder så som Storbritannien, USA, Japan, Tyskland och Frankrike.
    Läs mer

    Populärt i bubblan idag

    Inga inlägg!