Övrigt

Nya Galaxy Note Edge har en unik dubbelskärm

Även Samsung höll sin presentation på IFA:s öppningsdag, och förutom ett par nya Galaxy Note-modeller bjöds det på nya VR-glasögon och ännu en ny smart klocka.

Bortsett från VR-glasögonen var det den böjda skärmen på Note Edge som överraskade mest.

Nya Note 4 kommer med förbättringar

Nya Note 4 är uppföljaren till fjolårets Note 3 och har samma formfaktor och lika stor skärm. Fysiskt har Note 3:s plastighet ersatts av ett metallband som sträcker sig runt hela enheten.

Dock har 5,7-tumsskärmen bytts ut mot en “Quad HD Super AMOLED” (2,560 x 1,440 pixars upplösning) på lika många tum, vilket på de få antal tummen ger hela 500 pixlar per tum. Processorn är snabbare och har för vissa marknader fått åtta kärnor, kamerans bildsensor har fått 16 megapixlar och optisk bildstabilisering och både fngeravtrycksläsare samt pulsmätare finns.

https://www.youtube.com/watch?v=Tv7C4e8thv0

Den integrerade pennan, S Pen, har fått ökad känslighet och förbättrad mjukvara. Inuti rullar en modifierad version av Android KitKat (4.4.4) och Samsung har enligt rapporter lånat en del från kommande Android L. Batteriet har en kapacitet på 3200mAh och ska enligt Samsung kunna laddas från helt tom till halvfull på bara 30 minuter. Det interna lagringsutrymmet är på 32GB som kan utökas med micro-SD-kort, och arbetsminnet är på 3GB.

Överlag är det en förbättrad Galaxy Note vi ser, som dels ser bättre ut rent fysiskt (kännare och klämmare på plats i Berlin säger att skillnaden är enorm) då den plastiga känslan ska ha försvunnit men som också är förbättrad på nästan samtliga punkter.

[line]

Note Edge – den böjda skärmen blev verklighet

https://www.youtube.com/watch?v=8v89KUfdkRI

Som du ser i klippet ovan från The Verge har Samsung alltså integrerat en böjd skärm längs ena långsidan. En liknande enhet presenterades som en prototyp under CES-mässan 2013, utan några besked om den skulle bli verklighet eller inte.

Men nu är det verklighet och Note Edge är alltså helt avrundad på högra sidan där denna OLED-panel finns. Båda panelerna är integrerade i varandra vilket gör att det i praktiken är en och samma skärm, men med mjukvara  styrs de båda separat.

Men även om extraskärmen kan användas till mycket är det det grundläggande syftet lite oklart. Är det framförallt en plats för genvägar? Är det en plats för appar att visa menyval? Notiser? Eller är det en godtycklig plats som kan göra lite olika saker beroende vad huvudskärmen visar?

Den sistnämnda frågeställningen verkar vara den bäst beskrivande; Samsung är inte konsekventa med vad panelen ska användas till, på gott och ont.

Utöver denna unika finess är Note Edge marginellt annorlunda mot Note 4. Både design- och hårdvarumässigt är de båda modellerna i princip identiska, men Note Edge är något mindre. Skärmen är på 5,6 tum jämfört med 5,7.

“Släpps i höst”

Båda dessa modeller kommer att lanseras under hösten till ett än så länge okänt pris.

Du kan läsa mer om båda modellerna på Samsungs webbsida.

[source:http://samsung.com/us “Samsung”]

[related]Mer från IFA 2014:[/related][display-posts tag=”ifa2014″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!