Övrigt

Nya iFlicks 2 ännu bättre på att konvertera video

iFlicks har genomgått en ordentlig uppdatering och fått versionsnummer 2. iFlicks är ett verktyg för att konvertera och muxa om filmer för att bland annat passa Apples alla olika enheter.

Det är en personlig favorit när det kommer till att konvertera om gamla filmklipp som slutar på .avi för att kunna spelas i iTunes. Men även nyare filmfiler som innehåller h.264 men slutar på det mer vanliga .mkv kan behöva en genomgång för att byta så kallad “container” till .m4v och då fungera utmärkt i iTunes.

De största nyheterna enligt utvecklaren:

  • Ett omgjort och mer kraftfullt grafiskt gränssnitt
  • Förbättrat stöd för metadata
  • Snabbare konvertering
  • Betydligt mer kraftfulla och flexibla regler

Version två av iFlicks är en uppdatering som kostar. Till en början kommer den kosta 75 kronor och sedan successivt höjas. Utvecklaren Jendrik Bertram, som ligger bakom appen, ser det som ett tillfälle för kunder att ge just så mycket pengar som de anser att appen är värd.

Prisutvecklingen är följande:

  • 75 kronor – till och med 25/11
  • 109 kronor – till och med 1/12
  • 149 kronor – till och med 8/12
  • Därefter är det ordinarie pris på 219 kronor

Har du tidigare använt iFlicks så kommer du att känna igen dig. Utseendet är snarlikt men funktionerna är nu smidigare. Direkt från själva filmfilen, utan att öppna nya fönster, får du åtkomst till alla inställningar så som metadata och input/output.

En annan efterlängtad funktion utav många användare är att iFlicks nu kan “vakta” en mapp. Men även utökade funktioner för att bygga upp egna regler om hur filerna ska bearbetas är ett av de nya dragplåstren för att få användare att uppdatera.

Är du fortfarande inte hundra om på om det är värt pengarna och du aldrig har testat iFlicks kan du testa den första versionen av iFlicks som finns för gratis nedladdning i App Store fram tills årskiftet.

iFlicks (1) på Mac App Storegratis

iFlicks 2 på Mac App Store75 kronor i skrivande stund

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!