by • 27 juni, 2009 01:51 • Nyheter7 kommentarer228

Nya IM+ 3.1 med Push Notification recenserat

img_0177

Programmet IM+ kommer från programföretaget SHAPE Services vars kontor ligger i Tyskland. SHAPE Services specialiserar sig inom mobila lösningar.

SHAPE Services var snabbt ute med sin klient IM+ på App Store i kategorin av chattapplikationer till iPhone. Det som gjort IM+ så framgångsrikt är en blandning av funktionalitet och stabilitet. Att det dessutom programmet är användarvänligt gör inte försäljningen sämre.

Några av fördelarna med IM+ jämfört med många andra chattapplikationer på App Store är det lättförstådda gränssnittet och stabiliteten i programmet. Du har även möjligheter till att ansluta till mängder av olika protokoll, såsom  MSN och Skype men även Facebook och Twitter.

Okej, så om vi tittar på den mest intressanta nyheten i den nya versionen av  IM+, Push Notification. Det fungerar förvånansvärt bra och enkelt att ställa in. Meddelanden dyker direkt upp på skärmen  Enda nackdelen med funktionen under testperioden är att batteriet minskar sakta under dagen i bakgrunden medans telefonen ligger i viloläge. Huruvida hur mycket Push Notification (eller Notiser som det egentligen kallas i den svenska mjukvaran) tar på batteriet så kan nog Apples beräkning av en batteriminskning på 20% stämma ganska bra.

Andra nyheter i IM+ 3.1 förutom Push Notification är möjligheten att kunna välja en bakgrundsbild till chattkonversationerna och dessutom en förbättrad inbyggd webbläsare när någon skickar en länk. Väldigt smidigt att kunna öppna en länk direkt i programmet än att behöva byta till Safari.

En nackdel med IM+ är att du inte kan byta ditt visningsnamn direkt i programmet. Klarar du dig dock utan detta så rekommenderas det varmt!

Sammanfattning

IM+ är ett mycket bra program för den som inte kan hålla fingrarna borta från att chatta. Programmet har det mesta som behövs för en trevlig chattupplevelse i mobilen, därför får IM+ fyra iLoves av fem möjliga.

recensionikonrecensionikonrecensionikonrecensionikon 4/5 iLove’s

+ Stabilt och lättanvänt

+ Många funktioner

– Går inte byta visningsnamn direkt i programmet.

– Aningen dyrt

Fullversionen av IM+ kostar 75kr att köpa på App Store. Tycker du dock att detta är en aningen saftig summa för just en chattapplikation så finns dock deras nya version av IM+ Lite snart ute som också kommer stödja Push Notification-funktionalitet.

IM+ på App Store