Skrivet den 19 september 2018 kl 07:54 av Nyheter4 kommentarer1232

Nya iPads denna höst
Can’t touch it

Efter att Apples senaste operativsystem för mobila enheter, iOS 12, släpptes i måndags så kom ganska direkt efter betaversion 12.1.

Betan innehåller referenser till Apples memojis. Memojis är de personliga animojis som Apples presenterade med iPhone X. De använder TrueDepth-teknik från kameran på framsidan av iPhone. Referenser hintar om att de personliga Memojis du skapar nu kommer synkroniseras över iCloud.

Vad som mer dyker upp i informationen kring Memojis är en referens till iPad2018fall. Detta pekar alltså på att vi snart kommer få se nya iPads, iPads som förmodligen kommer använda TrueDepth. TrueDepth används även till FaceID så det är inte allt för långsökt att anta att de kommande iPadsen blir utrustade med FaceID och TouchID försvinner bort.

Med TouchID borta så kommer även möjligheten att låta skärmen ta upp än mer yta på iPaden. Något som går i linje med tidigare rykten gällande de kommande iPad-modellerna.

Utöver det faktum att FaceID ser ut att komma till iPad så ser det även ut att komma med stöd för landskapsläge, om det kommer att fungera att låsa upp iPaden i både landskapsläge och horisontalläge är fortfarande oklart.

Att referensen säger iPad2018fall pekar på att vi kan få se en keynote till från Apple innan året är slut. Förhoppning är att det blir i oktober, 2016 var senast Apple höll ett keynote i oktober.

Via Macrumors

4 kommmentarer på Nya iPads denna höst

 1. Esse skriver:

  OLED i den storleken med de kraven Apple har på skärmar lär få iPhone Xs Max 512 GB att framstå som budget.

 2. Esse skriver:

  Form före funktion!

 3. Ted skriver:

  OLED?

 4. Ken Burns Effect skriver:

  Lite onödigt om ramen försvinner!

  Man behöver ju en kant att hålla i. Eller ska Palm Rejection fixa det?