Skrivet den 14 februari 2019 kl 09:05 av Nyheter, Upphovsrätt2 kommentarer1053

Nya regler förändrar den digitala kartan
Internet som vi känner det kommer förändras

Internet som vi känner det kommer inte bli sig likt då Europaparlamentet nu efter flera förhandlingar har enats om de nya upphovsrättsreglerna.

Tanken med de nya upphovsrättsreglerna är att skapare av material som konsumeras och sprids online ska få betalt, detta via den beryktade länkskatten. Det betyder att större bolag som till exempel Google kommer behöva betala en ersättning om de länkar nyhetsartiklar. Tjänster som YouTube kommer behöva implementera ett uppladdningsfilter som stoppar uppladdningar som rör upphovsrättsskyddat material så sådant inte går att ladda upp på deras plattformar.

Protesterna kring dessa regler har varit höga på internet och många anser nu att detta är spiken i kistan när det kommer till det fria internet som vi alla är vana vid. Men Axel Voss som är den ansvarige förhandlaren i EU-parlamentet håller inte med och säger att användarna inte kommer påverkas.

Via SVT.

Bild Europarl

 

2 kommmentarer på Nya regler förändrar den digitala kartan

  1. Lucas Meijer skriver:

    Det är inte genomröstat ännu!! Än finns det hopp!
    https://www.eff.org/deeplinks/2019/02/final-version-eus-copyright-directive-worst-one-yet

  2. Mikael Daune skriver:

    Blir väl som med privatkopieringsersättning att pengarna hamnar i fickan hos Copyswede. Som innehållsleverantör måste du själv aktivt söka att få ut dina pengar som Copyswede samlar in inom en viss tid. Men var hamnar pengarna som företag inte kräver utbetalning på?