Skrivet den 27 april 2018 kl 21:02 av Nyheter3 kommentarer717

Nya rykten om Apples AR-headset

Apple jobbar på ett AR-headset som kommer att vara banbrytande och helt enkelt överjävligt enligt rykten som CNET skriver om.

Det interna kodnamnet är T288 och skall klara både VR (Virtual reality) och AR (Augmented reality). Som grädde på moset så skall varje öga ha en 8K-skärm (7680×4320) framför sig. Att jämföra med senaste HTC Vive Pro som lirar på 1440 x 1600 små pixlar per öga. Det bör ta bort det faktum att du i dagsläget ibland kan se mellanrum mellan pixlarna.

Apple har pushat hårt på den virtuella verkligheten i sina senaste presentationer och pratar gärna om att nya iMac Pro är en mycket kompetent maskin i sammanhanget. Men även saker som ARKit till iOS med mera.

Än så länge har inte VR eller AR slagit igenom stort hos allmänheten. HTC med sin Vive är de som försökt hårdast inom PC-världen ihop med Oculus Rift. De förstnämnda är populära för de som har råd men har svårt att hitta momentum och därmed bra innehåll. Runt Oculus Rift har det mest pratats om grundarens skandaler efter att Facebook köpte upp dem.

Inom tv-spelsvärlden är det Sony med Playstation VR som är störst men även där är det inte direkt något för var mans eller kvinnas hem.

Kanske kan Apple ändra på detta om de lanserar något som verkligen står ut från mängden. Enligt ryktet kan detta ske någon gång år 2020.