Skrivet den 25 oktober 2013 kl 07:30 av Nyheter2 kommentarer597

Nya Tweetbot för iPhone finns nu i App Store

Ungefär samtidigt som Apples nya telefoner lanserades i Sverige släpptes den efterlängtade nya versionen av Twitterklienten Tweetbot för iPhone. Officiellt heter denna version Tweetbot 3, och trots väldigt få funktionella förändringar ger det enorma ansiktlyftet känslan av en helt ny app. Framförallt passar appen in betydligt bättre i iOS 7:s nya grafiska profil.

Högersvepningen är borta i denna version, istället är tweet-detaljer, konversationer med mera samlat i vyn du kommer åt genom att svepa till vänster. De för appen karakteristiska ljuden är också nya, likaså alla animationer som numera känns mer subtila och träffsäkra.

Tweetbot 3 tar också fasta på Apples användning av cirkelavatarer – använder du twitter bör du med andra ord ta en titt på hur din profilbild ser ut i det nya cirkelformatet.

Nytt är också att när du tittar in på en användares profil får du fram en sektion där användarens senast publicerade bilder visas. Vidare går det nu att skicka länkar till nya Läslistan i Safari som synkroniseras mellan iOS 7 och OS X Mavericks.

Vidare har det ändrats hur du kommer åt dina listor. Istället för att trycka på Timeline-knappen högst upp i mitten finns listorna att hitta längst ned i flikmenyn, där funktionen har fått en egen flik.

Som förmodat passade utvecklarna på att samla in pengar i en ny omgång; Tweetbot 3 för iPhone och iPod touch kostar just nu 22 kronor i App Store och kommer inte som en uppdatering till befintliga Tweetbot-installationer. Ordinarie pris är 38 kronor.

Tweetbot 3 för iPhone och iPod touch – 22 kronor (kampanjpris)

2 kommmentarer på Nya Tweetbot för iPhone finns nu i App Store

  1. Ken Burns Effect skriver:

    22 kr (3 USD) är kampanjpris!

    Ordinarie 5 USD.