by • 2 juni, 2014 22:55 • Nyheter4 kommentarer806

Nyheterna för Siri – som fortfarande inte har lärt sig svenska

I ett par sekunder under Apples keynote uppfattade nog många det som att Apple har lärt Siri 22 nya språk. Så var dock inte fallet. Dikteringsfunktionen i iOS 8 har visserligen fått stöd för 22 nya språk, men inte Siri.

Från ett flertal Array.se-läsare som redan laddat ned och testat iOS 8-betan har vi fått veta att Siri fortfarande inte kan tala och förstå svenska. Huruvida svenska är bland de 22 nya språken för diktering är i nuläget oklart.

Bland de saker som Siri faktiskt har lärt sig hittar vi Shazamintegration som det ryktades om för någon månad sedan. Genom att aktivera Siri och säga ”What is this song?” kan Siri lyssna och ta fram låtens titel och artist.

Vidare har Siri fått tillåtelse att köpa media från iTunes. Apple förklarar inte exakt hur det fungerar, men förmodligen kommer du ändå behöva autentitiera ett köp genom att ange lösenordet till ditt iTunes-kontoe eller verifiera det med hjälp av Touch ID.

Siri har också fått stöd för att på ett strömmande sätt ge respons på det du talar till din enhet. Samtidigt som du pratar dyker orden upp på skärmen allt eftersom du säger dem.

Slutligen kan Siri nu lyssna av omgivningen och säger du de magiska ”Hey, Siri” gör hon sig redo för befallningar. Detta ”alltid-på”-läge fungerar endast när iPhone laddas.

[related]Mer från WWDC[/related][display-posts tag=”WWDC2014” image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”5″]