by • 1 april, 2009 04:46 • Nyheter4 kommentarer249

OnLive revolutionerar spelande på Mac!

NOTERA: Detta är inte ett aprilskämt.
Om det är en sak som hindrat Macen från att bli gigantisk så är det spel. Fortfarande har Apple en väldigt låg andel av världens datorer och det blir därför svårt att få spelutvecklare intresserade av Macen. Detta har genom åren varit ett stort problem och återstår som ett av de få kvarvarande argumenten till att inte köpa en Mac.

Nu ser det ut som att det kan bli ändring på det. En revolution närmar sig och det är inte endast spel till PC som snart kommer att kunna spelas på Mac utan även spel till andra konsoler! 

Detta sker genom det nya företaget och tjänsten OnLive. Intressant att veta är att bland annat Steve Perlman, som tidigare jobbat på Apple, är en av personerna som ligger bakom den nya tjänsten.

Data med vad du gör i spelet skickas till en högkvalitativ server som sköter alla beräkningar och sedan skickar tillbaka en slags videoström så att det blir som att spela på riktigt. Detta ska enligt företaget (och är enligt många som varit på GDC) kunna vara väldigt snabbt tack vare ny patenterad videokomprimeringsteknik.

Detta kan innebära att vi äntligen får tillgång till ett gigantiskt spelbibliotek på Mac och vi slipper även att ständigt rusta upp våra datorer för att klara av de senaste spelen! Tjänsten väntas släppas senare i år med betatestning i sommar.

Ta en titt på filmklippet ovan! Titta även på företagets hemsida här.