Övrigt

OS X-tips #67: Få tillbaka biblioteksmappen i OS X Mavericks

Vi har tidigare skrivit om hur du i Mountain Lion kan få åtkomst till din biblioteksmapp. Här kommer ett tips om hur du i Mavericks får tillbaka den permanent.

Apple tog bort möjligheten att lätt komma åt den mapp som heter Bibliotek, även känd som ~/Library. Detta var på gott och ont. Denna mapp innehåller support-filer för program, plug-ins och annat smått och gott som alla kanske inte ska vara inne och pilla i. Men vissa av oss känner då och då behovet av att gå in här när exempelvis ett program börjar bete sig konstigt.

I och med operativsystemet Lion försvann den vanliga vägen till biblioteksmappen. Det gick att få fram den genom att skriva “chflags nohidden ~/Library” i Terminalen eller på det här viset. Men med Mavericks fick vi plötsligt ett mycket enklare sätt att få tillbaka vår biblioteksmapp.

Börja med att öppna upp din hemkatalog. Det är den som symboliseras med ett litet vitt hus med röd dörr. Tryck sedan CMD+J för öppna visningsinställningarna. Här får du nu möjligheten att kryssa i att visa biblioteksmappen.

Visa biblioteksmapp

 

[related]Fler Mac-tips:[/related][display-posts tag=”dagens-mac-os-x-tips” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”3″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!