Övrigt

Apple släpper OS X Yosemite

Nästa version av OS X, kallad Yosemite, finns nu tillgänglig i Mac App Store för gratis nedladdning och uppdatering, precis som utlovat under Apples event tidigare i kväll.

Uppgraderingen ger Macen ett plattare gränssnitt som påminner om iOS 8 men den största nyheten är nog att iOS och OSX äntligen kommer närmre varandra. Bland annat kommer vi kunna skicka filer via AirDrop mellan enheterna, lagra filer via iCloud Drive som vi kan komma åt från alla enheter med mera.

Många användare kommer också märka av att om samtal kommer in på en iPhone så kommer det även att ringa på Macen. Det fungerar även att skicka och ta emot SMS och MMS till och från andra telefoner från Macen. Tidigare gick det bara om alla enheter i kedjan var i från Apple (iMessage).

Slutligen känner iOS-enheter och Yosemite-Macar av om de är nära varandra och vi kan fortsätta jobba på till exempel en anteckning på datorn som vi börjat skriva på iPaden eller iPhonen och vice versa.

Kompatibla produkter behöver inte längre vara uppkopplade på samma nätverk som en Apple TV för att kunna skicka bild och ljud till den.

Yosemite är en kostnadsfri uppgradering via App Store.

[related]Mer från kvällens Apple Event[/related][display-posts tag=”apple-event-16-okt-2014″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!