Skrivet den 8 april 2018 kl 13:09 av Bilar med sladd, Nyheter4 kommentarer594

Överlever Tesla skandalerna?

I veckans avsnitt pratar vi om världens mest kända elbilsproducent, Tesla, och den skakiga resa de just nu genomgår: Är Tesla på väg att dö? Dessutom har Anders varit ute på elektrisk roadtrip i Europa med sin Tesla och för första gången någonsin får vi med äkta virtual-reality-ljud uppleva hur det är att färdas i ett elektriskt fordon! Du hör också om Fabians practical joke på IKEA och mycket annat.

Veckans avsnitt sponsras av Sennheiser. Binauralljudet från Anders resa är inspelat med Sennheiser Ambeo Smart Headset.

Bilar med sladd utkommer med ett nytt avsnitt varje vecka, och görs av Anders Willstedt och Fabian Ruben. Lyssna på senaste avsnittet direkt här, på Bilar med sladds hemsida eller prenumerera via iTunes.

Så här reste Anders med Teslan:
Oslo – Göteborg – Malmö – Köpenhamn – Rödby/Puttgarden – Berlin – Poznan – Lodz – Sopot – Gdynia/Karlskrona – Ronneby – Göteborg – Oslo

 • Första hotellnatten var Schloss Grabow i Tyskland, några mil norr om Berlin. Fantastiskt boende, men dessvärre utan laddning.
 • Två hotellnätter på Malta Premium i Poznan. Laddning via ett schuko-uttag på parkeringen ute. Ringde först och frågade om elbil – de ställde en stol på parkeringen vid schukokontakten.
 • Två fantastiska hotellnätter på Loft Aparts i Lodz. Laddade via 32A trefas-uttag i parkeringsgaraget (det fanns minst två sådana uttag i garaget). Det fanns också Schukokontakter som kan användas om man har med sig förlängningssladd.
  Den 32A till 16A-adapter som behövdes för laddningen på hotellet i Lodz
 • En billig hotellnatt i Sopot på öststats-hotellet Dom Wypoczynkowy Sopocki Zdroj (bilden). Teslan stod inkopplad i mörkret på bakgården.
 • En otroligt fin hotellnatt på Villa FloraViola i Ronneby. 11kW Typ2-laddning vid Café Mandeltårtan.

 

4 kommmentarer på Överlever Tesla skandalerna?

 1. Fnys skriver:

  Ni Måste fixa så man inte behöver gå in på en artikel för att kommentera.

 2. Marcus Attefors skriver:

  Det ligger i pipelinen, men vi gjorde en quick and dirty så länge så klicka på denna för att komma direkt till kommentarerna =)

  https://uploads.disquscdn.com/images/4c3e0965a78a7705ab5b76ffeca94ec8cdfa16bd884066c5d1fa1688c4b16eaf.jpg

 3. Esse skriver:

  Hej! Har du något exempel där det inte behövs som vi kan kolla på?

 4. Fnys skriver:

  Feber