Övrigt

Övriga utländska e-handlare avvaktar PostNord-samarbete

Aliexpress och flera andra liknande aktörer följer inte Wishs moms-lösning med Postnord. Lösningen som gör att den svenska momsen redovisas direkt från Wish i stället för att PostNord tar hand om det gör att avgifterna för detta minskar.

Thomas Backteman säger till PostNord att det antagligen beror på att Sverige är ett ganska litet land trots allt.

”Även om vi tycker att vi är en stor marknad, är vi i relation till en stor e-handelsjätte inte mer än en medelstor stad i Kina. Det perspektivet är det ibland nyttigt att ha. Det är orsaken till varför de inte ser att en speciallösning för vår marknad kommer att göra någon skillnad för deras e-handlare”.

Det har tidigare talats om att Aliexpress eventguellt kommer skicka via andra EU-länder till Sverige för att komma runt vad som många ser som ett momsproblem för produkter med lågt värde. I de flesta andra EU-länder momsas inte varor för mindre belopp när de angör gränserna.

Samtidigt rapporteras det om att Post & Telestyrelsen kommer börja en granskning av PostNords hantering av dessa paket. Detta då hanteringstiden anses vara alldeles för lång där det rapporteras att vissa har fått vänta i flera månader.

Via DI Digital.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!