by • 14 september, 2010 • NyheterComments (4)1016

PhotoZap överför bilder mellan iPhone och iPad – Just nu gratis

photozap

Bilder man tar med sin iPhone vill man ibland föra över till sin iPad. Dels för att det är lättare att visa bilderna samt att redigera en bild också blir enklare. Det finns ett antal sådana program i App Store.

De flesta av dom skickar bilderna mellan enheterna så länge de är i samma trådlösa nätverk men det känns ganska begränsade att behöva söka upp ett Wi-Fi nät just för detta ändamål.

Jag har testat PhotoZap som inte har denna begränsning utan också kan överföra bilderna via Bluetooth. Dessutom är denna universal app gratis just nu i App Store.

Programmet är riktigt enkelt att använda. Starta appen på din iPhone och klicka på Send. Välj därefter om du ska ta en bild med kameran eller använda en från biblioteket. Nu kan man också välja om bilden ska skickas som jpg som går snabbare eller som en png bild.

photozap_ipad

Ha programmet igång på din iPad eller iPod Touch för programmet fungerar på den också. Klicka på Receive och enheterna kopplar upp sig mot varandra och bilden förs över.

Det vore smidigt om man kunde välja flera bilder att föra över på samma gång men som sagt så är appen gratis så man kan inte begära allt för mycket. PhotoZap har ingen snygg design heller men det gör sitt jobb.

Som den värmlänning jag är så har jag såklart valt en bild på en staty av Sven-Göran ”Svennis” Eriksson som finns på Torsby Badhus för att visa er appen.

PhotoZap rekommenderas helt enkelt dels för att det fungerar över Bluetooth och för att det är gratis.

PhotoZap