Skrivet den 13 juli 2018 kl 11:20 av Nyheter2 kommentarer93

Plötsligt händer det: PC försäljningen ökar

För första gången på sex år så ökar försäljningen av PC-datorer.

Någonstans mellan 1.4 till 2.7% bedömer analysföretagen Gartner och IDC att PC-försäljningen har ökat. De två analysfirmorna räknar något olika på vad som ingår i segmentet PC-datorer. IDC exkluderar Windowsplattor men inkluderar Chromebook i försäljningen. IDC som bedömer den högst ökningen, 2.7%, inkluderar Windowsbaserade plattor och exkluderar exkluderar Chromebooks och alla plattor som inte baseras på Windows.

Det verkar som att det är Windows 10 business PC som har gjort att försäljningen ökat. Mikako Kitagawa, på Gartner säger “PC-försäljningen ökade andra kvartelet 2018 på grund av företagsmarknaden vilket kompenserade den minskade försäljningen bland privatkonsumeterna” och fortsätter sedan med att säga ett detta är något som kommer gå över “Inom företagsmarknaden kommer det ta runt två år innan försäljningstoppen kommer och går i och med Windows 10 .

De fem översta tillverkarna, HP, Lenovo, Dell, Apple, och Acer ökade alla sina försäljningar under det senaste kvartalet medan konkurenterna fortsatte att minskade sina försäljningar

The Verge