by • 17 april, 2018 16:24 • Nyheter1 kommentar675

Då hoppas Postnord vara ikapp Kina-leveranserna

Postnord hoppas vara ikapp med leveranserna av de så kallade Kina-paketen senare denna veckan låter de hälsa i ett mail till oss.

Det har onekligen varit en hektisk tid för gamla postverket. Först översvämmades man av antalet paket från framförallt Wish och Alibaba i julas. Därefter fick de klä i sig ansvaret för att momsen skulle redovisas korrekt och fick lägga på en hanteringsavgift på minst 75 kronor. När väl det systemet var igång så tog det alldeles för lång tid från att kunderna betalade till att de fick sina paket levererade.

När vi idag var i kontakt med deras pressavdelningen säger de följande:

”[..]många hör av sig och frågar efter sina försändelser, och då är tiden för lång. Senast under den här veckan räknar vi med att vi ska vara ikapp. Ambitionen är att när allt har kommit på plats ska ingen behöva vänta längre än högst en vecka efter man gjort sin inbetalning.” säger Maria Ibsén som är pressansvarig.

Vidare meddelar de att om du får en betalningsavi och inte vill betala så kommer du inte få några krav på det utan paketet åker bara tillbaka. Något vi  häromdagen kunde rapportera har hänt med ungefär 400 000 paket den senaste tiden.

Samtidigt kämpar Sverige och flera andra europeiska länder att vi inte skall subventionera kinesiska frakter. Avtalet de har som möjliggör så billiga frakter att de oftast bjuder på dem beror på att man tidigare såg Kina som ett U-land. Något som man knappast kan anklaga dem för att vara längre.