Övrigt

Provlyssningstiden i iTunes Store kan fördubblas

itunes_preview_30

Enligt Cnet kan Apple komma att fördubbla tiden man kan provlyssna en låt i iTunes Store från nuvarande 30 sekunder till 1 minut på onsdag.

Enligt samma artikel har användare klagat på den korta tiden vilket gör det svårt att avgöra om låten är något att köpa. Detta är också ett problem för Apple då potentiella kunder går till andra tjänster för att hitta musik vilken mycket väl kan leda till att musikköparna väljer en annan tjänst även för just köpet av musik.

Enligt källor kommer en del av onsdagens presentation koncentrera sig på hur iTunes Store kommer att förbättras för att underlätta just upptäckandet av ny musik. Om användaren hittar musiken genom iTunes så är det betydligt mer troligt att köpen också sker i iTunes Store.

Sedan tidigare finns hjälpmedel i form av Genius Sidebar och Genius Recommendations för att underlätta att hitta musik som passar användaren. Genius Sidebar rekommenderar musik du inte köpt baserat på den musik du spelar i iTunes medans Genius Recommendations ger rekommendationer i iTunes Store.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!