by • 19 oktober, 2008 13:35 • Nyheter1 kommentar200

Quake Wars – Som Battlefield 1942 utan nazister

Handlingen är mycket enkel, det finns ett gäng olika banor bestående av slagfält där två lag börjar på varsin sida. Du kontrollerar en av spelarna genom ett så kallat förstapersonsperspektiv, du ser alltså vad som händer genom din spelkaraktärs ögon. De två lagen skall säkra ett antal delmål för att på så sätt nå huvudmålet, att på det ena eller andra sättet förinta det andra laget. Detta kan ske genom att spränga motståndarnas bas eller tvärt om – försvara sin egen.

Allting utspelar sig i en framtid där elaka utomjordningar under beteckningen Strogg försöker ta över jorden. Strogg kommer från Quake-spelen men det är också allt som är gemensamt mellan detta Quake och övriga. Du kan själv välja vilken ras du vill vara. Utöver allehanda vapen att botanisera mellan kan du också välja olika inriktningar så som ingenjör, specialförband eller bara vanlig dödlig soldat. En hel del olika fordon finns också utställda på banorna vilket förhöjer nöjet avsevärt.

Quake Wars är fantastiskt kul om du har ett par timmar över med nya och gamla kompisar, det är också det betyget baseras på.

Namn: Quake Wars: Enemy Territory – www.aspyr.com/product/info/78

Releasedatum: Ute nu

Cirkapris 500 kronor

Betyg: 4/5

Quake Wars är utlånat av Macline Distribution