Övrigt

Qualcomm anklagar Apple för att ha stulit företagshemligheter

Och lämnat över uppgifterna till Intel

Chipptillverkaren Qualcomm har lämnat in en stämningsansökan mot Apple där man påstår att bolaget har stulit källkod och digitala verktyg som Apple sedan har gett till Intel.

Källkoden och dom digitala verktygen ska ha hjälpt Intel att kunna göra sina chipp snabbare och mer effektiva och dessa chipp har sedan påverkat prestandan i dom nya iPhone-modellerna positivt. Qualcomm hoppas att stämningsansökan ska adderas till det redan pågående målet mellan Qualcomm och Apple där dom bråkar om ett tidigare avtal. Detta kan sätta press på Apple vilket kan göra – om nu uppgifterna stämmer att Apple och Qualcomm kommer komma överens om en förlikning.

Apple har valt att inte kommentera det hela och det ska bli intressant att följa detta och även få se vad för bevis Qualcomm har för sitt stämningsansökan.

Via CNBC

Bild: Caixinglobal

Uppdaterat 29 september: Svenska PRV har fått säga sitt om det hela och de har kommit fram till att det är troligare att någon kommit fram till lösningen internt än att man tagit den från någon annan.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!