Skrivet den 6 september 2014 kl 11:08 av Nyheter, RecensionerKommentera1824

Recension: Holger – den svenska retroportföljen för prylarna

Portföljen hänger med in på 2010-talet tack vare Holger Bags som kombinerar det klassiska utseendet med en storlek för dagens prylar, en praktisk axelrem och inbyggt batteri. Nu behöver du inte oroa dig för att din iPad är oladdad när du behöver sticka iväg då Holger fixar det på vägen. Batteriet klarar att ladda upp din iPhone två gånger innan det själv behöver laddas.

holger_junior_metal

Men åter till utseende och material. Väskorna är till största del gjorda av vulkanieserad fiber som producerats på ett miljövänligt sätt. Andra snygga detaljer är gjorda i metall och läder.

holger_junior_leather

Inspirationen till designen kommer från gamla kofferat. Att väskorna är återvinningsbara och producerats på ett för miljön hållbart sätt är något Holger trycker lite extra på.

Det finns tre modeller att välja bland och de kommer också i fem olika färger. Den modell jag valt att testa heter Junior och passar i storlek för en iPad och lite andra småsaker. Den större modellen som heter Senior passar för en dator med 13-tumsskärm och det finns en modell för samma datorstorlek i form av en ryggsäck som heter Backpack.

holger_junior_side

Juniors mått är 270 x 195 x 80 mm, vikten 1 kg och är en riktigt stabil liten väska kan stå emot rätt rejäla smällar. Nu har jag inte hårdtestat den på det viset men det känns och kvalitetskänslan är verkligen hög. Den till och med doftar kvalité när man packar upp den. Inga dofter av plast eller lösningsmedel här inte. Priset är kanske inte billigt men 1795 kronor är absolut inget överpris heller för det du får.

holger_junior_all

Att få ner din iPad tillsammans med ett tangentbord (från Zagg) och en anteckningsbok är inga problem. Men är det plats du är ute efter finns som sagt större modeller att välja bland. Insidan är klädd i tyg och har en ficka för din iPad på en sidan och på andra sidan finns en liten ficka för exempelvis pennor – ena fickan stängs med dragkedja och den andra med kardborre.

holger_junior_inside

Junior är helt klart en riktigt trevlig liten väska. Visst är stilen lite speciell men i det här segmentet är det knappast någon nackdel. Dess hårda skal ger bra skydd åt dina prylar och tack vare både handtag och axelband bär du den som du själv vill.

Läs mer om väskorna hos Holger Bags. De finns at köpa online direkt från Holger eller i butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skövde, Linköping, Umeå, Kalmar, Sundsvall och Karlstad.