by • 5 juni, 2009 06:25 • NyheterInga kommentarer180

Recension – Kung Fu Panda

Kung fu panda

En kraftigt överviktig panda iklädd kalsonger av säckväv. Kan det vara något? Det är ungefär så roligt som det låter, alltså inte speciellt kul. Spelet baseras på Dreamworks animerade film med samma namn. Du iklär dig rollen som Pandan Po, en rund nalle med mål att bli bäst i världen på kung fu. Detta är något som hans far inte gillar. Fadern vill hellre att Po skall ta över hans nudelresturang, något som Po inte har någon avsikt att göra.

Om och om och om och om igen.

Spelet är upplagt som ett klassiskt action plattformsspel, med referenser till så väl Sonic som Donkey kong och Mario. Men tillskillnad från dessa spel är Kung Fu Panda inte ett dugg roligt. Det är ett monotont återupprepande av samma spelelement om och om igen, även om en viss glädje infinner sig när man sparkar skiten ur de fiender som spelet berikats med. Spelet är i grund och botten ingen genom usel produkt, den framförs bara på ett fruktansvärt fantasilöst sätt, med steriotypa-karaktärer enligt barnfilms modellen, vilket gör att man tappar intresset helt efter bara några minuter. I ett försök att variera spelet har man tryckt in en del sidouppdrag, dessa går för det mesta ut på att du skall samla på dig olika objekt under en viss tid för att sedan få en belöning. Detta hade kunnat lyfta spelet, men det gör det inte, då dessa sidouppdrag är precis lika repetitiva som övriga spelet.

Spelmekaniken fungerar som den skall, kontrollen sitter som en smäck, även om handkontroll är att föredra. Också har vi det här med cider. Spelet är en ciderportning vilket ständigt gör sig påmint då det tenderar att hacka sig fram. För att få fullt flyt i spelet utan att det ser ut som att någon kräkts på skärmen får man punga upp med 30,000 och köpa sig en Mac Pro, vilket förmodligen inte många kommer göra för att kunna spela Kung Fu Panda. 

Alla talar engelska

Man har berikat spelet med röster som talar engelska, något jag personligen uppskattar. Men man skall då ha i åtanke att spelet riktar sig till barn. barn som sett filmen. Och vi vet med facit i hand att en sjuåring inte har de kunskaper i det engelska-språket som krävs för att förstå humorn och dialogerna. därmed har man missat en stor del av den påtänkta målgruppen. I övrigt fungerar röstskådespeleriet utmärkt.

Slutplädering

Kung Fu Panda är ett spel med god potential som slarvas bort av urusel portning, monotona spelelement. Därför ber jag er att inte köpa spelet till era barn, och absolut inte till er själva för den delen. Detta skulle uppmana utvecklaren och utgivaren att fortsätta använda sig av cider för att porta spel och ingjuta att man inte behöver göra något bra eller roligt spel om man bara sitter på rätt filmlicens.

recensionikon 1/5 iLove’s
+ …
– Långsamt, monotomt.

Pris: 19,95 USD

Utgivare: GameTree Online

Systemkrav:

  • OS: Mac OS X 10.4.11 Tiger / Mac OS X 10.5.6 Leopard
  • CPU: Intel Core Duo Processor
  • RAM: 1024 MB
  • Video: ATI X1600, NVIDIA 7300 GT, or Intel GMA X3100 integrated graphics chip (Intel GMA950 not supported)
  • Hard Drive: 4.0 GB
  • Keyboard and mouse