by • 8 januari, 2014 09:30 • Nyheter, Recensioner6 kommentarer935

Recension: SurfacePad från Twelve South

Företaget Twelve South har gjort en massa fodral och tillbehör till Mac och iOS-enheter. Mest kända är de för sina BookBook som föreställer gamla bokomslag till MacBooks, iPads och iPhones. Men de har även släppt högtalare, stativ till iPhones och andra fodral än BookBook.

Ett av dessa andra fodral är SurfacePad som vi skrivit om i samband med att produkten lanserades, som är gjord för båda iPhone 5s och 5c. Det är inte så mycket av ett skyddande fodral som ett riktigt snyggt fodral – för alla som egentligen inte vill ha ett fodral. Men tyvärr verkar Twelve South inte ha brytt sig om att låta SurfacePad genomgå några längre hållbarhetstester.

SurfacePad 2

Jag är en sådan person, jag avskyr skal på iPhonen, jag vill helst ha den helt utan skal och fodral. Detta för att få mötas utav den extremt genomtänkta design telefonen har varje gång jag tar upp telefonen. Men när senaste iPhone 5S införskaffades var det tillsammmans med en röd SurfacePad.

SurfacePad levereras i en snygg förpackning och att klistra på fodralet på telefonen går enkelt. Fodralet fäster med klister som finns bakom skyddslappen som sitter på fodralet. Allt som behövs göras för att sätta på fodralet är att riva av skyddslappen och trycka dit det på baksidan av enheten.

SurfacePad 1

Fodralet är gjort i nappaläder och förmedlar en genuint genomarbetad känsla. Passformen är precis, fodralet går kant i kant med telefonen och det röda fodralet har samma färgnyans som Apples (PRODUCT)RED-serie. SurfacePad har utöver ihopfält och öppet läge ett ”titta-på-video”-läge där telefonen kan ställas upp horisontellt med hjälp av fodralet på ett mycket smidigt sätt.

Den vänstra sidan av iPhone som täcks av SurfacePad är också den sida som har volymknapparna. Här är fodralet mjukt med markeringar för volymknapparna så de går att använda även i hopfällt läge. För oss som har händerna fulla är det uppskattat att SurfacePad går att öppna med en hand. Tyvärr stannar allt det härliga och glamorösa med detta fodral just här.

SurfacePad hopfälld

SurfacePad blir snabbt allt för mjuk i den del där den viks och framsidan sitter tyvärr alldeles för ofta snett. Kanterna på fodralet ser ut att vara sydda men är i bästa fall limmade. Oavsett så släpper hörnen och ut tittar innandömet. I fodralets öppna läge så är framsidan vikt runt telefonen och täcker då kameran på baksidan. Så ska skärmen användas samtidigt som kameran blir fodralets framsida hängande på sidan och dinglar fram och tillbaka och kan alltför ofta titta in i ena hörnet på fotografierna. Ungefär som en önskad släkting.

SurfacePad säger sig skydda mot repor från exempelvis nycklar. Detta kan stämma, men då framsidan rör sig fram och tillbaka över skärmen – eftersom det blir för mjukt i den del som viks – så gäller det att inte få in hårt smuts mellan fodralets framsida och skärmen då det garanterat resulterar i repor.

SurfacePad Stående

När SurfacePad väl är fastklistrad är det inte tänkt att den ska tas av i första taget. Den hållare jag hade i bilen till telefonen fungerade inte alls i fodralets uppfällda läge och en del dockor har inte heller fungerat med det i det uppfällda läget. Så om möjligheten att kunna docka din iPhone viktig kan det vara värt att kolla upp just den kompatibiliteten en extra gång.

[one_half] Plus:

  • Otroligt tunn
  • Snygg design

[/one_half][one_half_last]Minus:

  • Svårt att fotografera med
  • Dålig hållbarhet och chanserar snabbt

[/one_half_last]

[line]

Fakta:

[related]Fler recensioner:[/related]
[display-posts category =”recensioner” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”5″]