Skrivet den 4 oktober 2015 kl 19:00 av Nyheter, RecensionerKommentera3765

Recension: Tangentbordsfodralet Zagg Slim Book för iPad Air 2

Tack vare iOS 9 är ett tangentbord ett ännu bättre tillbehör till din iPad än tidigare. Stödet för kortkommandon i appar är bättre och tack vare Split View kan du skriva din text samtidigt som du exempelvis har en webbsida uppe för faktakoll och annat. Tangentbordsfodralet Slim Book från Zagg som jag testat tillsammans med en iPad Air 2 påminner mycket om två tidigare tangentbord jag testat från samma tillverkare.

Utseendemässigt liknar det Zagg Folio Keyboard även om Slim Book är i metall och snyggare. Funktionsmässigt har det dock betydligt fler likheter med Zagg Rugged Book då det enkelt går att koppla loss skärmen (din iPad) från tangentbordet. Det går även att vända din iPad och använda den med tangentbordet på baksidan vilket möjliggär en del smarta lösningar.

Tekniska specifikationer

Vad gäller de tekniska specifikationerna så kan skärmen vinklas i 135 grader, ett laddat batteri räcker upp till två år och det laddas via en micro-USB-kabel som medföljer. Själva anslutningen sker genom Bluetooth. De svenska tecknen, ÅÄÖ, har fullstora tangenter vilket inte alltid är fallet med tangentbord från andra tillverkare. Tangenterna är dessutom bakgrundsbelysta som på din MacBook vilket är riktigt trevligt när man vill skriva i soffan på kvällen, kanske i ett nedsläckt tåg, dunkelt café eller liknande dåligt upplysta platser.

slim_book_skal

Skyddande skal

När du inte anväder din iPad fungerar Slim Book som ett skyddande skal. Perfekt om du har din iPad i väskan tillsammans med andra saker som eventuellt kan skada den. Det är dock inte lika skyddande som Rugged Book men å andra sidan är det betydligt nättare och lättare. Du kommer åt alla portar och kontroller så du kan ladda, använda hörlurar samt justera ljudet med skalet på.

slim_book_utan

Utan tangentbord

Som sagt kan du enkelt koppla loss din iPad när du vill använda den utan tangentbordet. Baksidan skyddas då fortfarande av det tunna plastskalet så du inte får repor. Skalet gör det också lite enklare att greppa din iPad.

slim_book_film

Filmläge

Med din iPad monterad bak och fram blir Slim Book en perfekt filmvisare och du kan justera skärmens vinkel så den passar dig. Åter igen perfekt under tågresan då du behöver ha ett ställ som står stabilt vilket Smart Cover inte alltid är.

slim_book_bok

Bokläge

Det går också att helt fälla ihop Slim Book med din iPad monterad bak och fram så du inte behöver lägga undan tangentbordet bara för att du vill hålla din iPad:en i handen när du exempelvis läser en bok.

slim_book_tangentbord

Tangentbordsläge

Här är det tangentbprdet i fokus och som vanligt har Zagg konstruerat riktigt bra tangenter för att vara ett så litet tangentbord. Som sagt så är de bakgrundsbelysta och de svenska tecknen har fått fullstora tangenter. Skrivkänslan finns det inget att klaga på direkt men tangenterna sitter lite tätare och är lite mindre än ett vanligt tangentbords.

slim_book_low

Sammanfattning

Ett riktigt bra tangentbord för din iPad och tillsammans med flexibiliteten med att enkelt kunna koppla bort din iPad och vända på skärmen gör att Slim Book verkligen kan rekommenderas. Kanske verkar konstigt att enkelheten att koppla bort tangentbordet är en fördel men det är förmodligen så du mestadels använder din iPad. Men just att det är enkelt gör också att du kommer använda tangentbordet desto mer.

Läs mer på Zagg.com och kolla in filmen nedan.