by • 28 maj, 2010 16:06 • Nyheter11 kommentarer256

Redaktionen om WWDC – Esse

WWDC 2010

Även om många ser WWDC som det iPhone-event det är så kommer Steve Jobs med största sannolikhet även slå sig på bröstet och visa upp försäljningsframgångarna för Macarna. Självklart kommer Microsoft få sig en rejäl känga i och med det faktum att Apple numera är USAs största teknikföretag mätt i börsvärde.

Produktpresentationen kommer vara tredelad.

  • Först blir det en genomgång av iTunes X som numera har starka kopplingar till molnet. Antagligen blir det ingen Spotify-liknande tjänst utan snarare möjlighet att ladda upp sitt eget material antingen manuellt eller automatiskt. Detta kommer sedan vara helt integrerat med iPhone och iPad.
  • Därefter blir det iPhone OS 4 med nyheter sedan förra gången vi såg det. Eventuellt får vi se hur det kommer att fungera på iPad.
  • Slutligen får vi se iPhone av fjärde generationen i all sin glans. En gissning är att den kommer att heta iPhone HD men då det epitetet börjar bli något uttjatat kan telefonen kort och gott få heta iPhone. Vi får också reda på att den släpps i hela världen cirka 2 veckor efteråt.

Eventuell bonus blir mer information om iPad, datum för de nordiska länderna med flera.

Uppdatering: Jag hoppas och tror att man kommer att byta namn på iPhone OS. Möjligtvis Touch OS.